De Popprijs 2002 gaat naar de artiest die dit jaar de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek heeft geleverd.

Tijdens het juryberaad over het toewijzen van de Popprijs 2002 kwamen zowel oudgedienden als nieuwe namen voorbij. De top van Nederland is blijkbaar breed genoeg om bij wijze van spreken meerdere popprijzen per jaar uit te reiken. Toch was de conclusie van de jury unaniem. In Nederland is deze artiest niet meer te passeren. Zijn genre is inmiddels uitgegroeid tot een muziekvorm die niet meer is weg te denken uit de popmuziek. Niet meer in Nederland, maar ook in de rest van de wereld.

Vanaf 1984  heeft hij zijn kwaliteiten opgebouwd. Eerst als deejay, vanaf 1994 ook als producer van mix-cd’s en als maker van house-platen (al dan niet samen met anderen) onder namen als West & Storm, Paradise In Dub en Gouryella. In 1999 manifesteert hij zich pas voor het grote publiek in Nederland en daarbuiten als één van de belangrijkste trancedeejays. Sinds het afgelopen jaar behoort hij definitief tot de wereldtop. Dit jaar is de winnaar van de Popprijs 2002 zelfs uitgeroepen tot de beste ter wereld. Stond Nederland niet al op die kaart, dan heeft hij duidelijk gemaakt dat internationale sterren in deze stijlfiguur ook uit ons land kunnen komen.

Tijdens zijn act weet hij een geweldige ‘vibe’ te creëren. Op het afgelopen Lowlands Festival was hij de enige house-deejay die zijn set had geënt op de muziekstijlen van het festival zonder ook maar enig moment artistiek in te leveren. Nergens anders ontstond zo’n enorm enthousiasme onder het publiek dan tijdens zijn set.

Daarmee komen wij tot hèt kenmerk van deze wereldreiziger in muziek.  Zijn artistieke motivatie haalt hij uit de muziek zelf. Tijs Verwest uit Breda-Prinsenbeek is namelijk ook nog eens muziekliefhebber. Hij beleeft zijn muziek intens. Dat doet hij niet alleen als deejay, maar ook als producer. Zo toont zijn respectvolle behandeling van het nummer ‘We Are All Made Of Stars’ van Moby betrokkenheid en inventiviteit.

Zelfs los van zijn eigen muziek heeft hij zich neergezet als de belangrijkste muziekperformer van Nederland. Bovendien heeft hij daarmee bewezen, dat je het als Nederlander in dit uitzonderlijke vak kan maken. Daarmee geeft hij Nederland Muziekland een extra boost aan zelfvertrouwen.

Vandaar dat de jury eensluidend oordeelde dat de Popprijs 2002 moet gaan naar DJ Tiësto.